dimecres, 18 de novembre de 2015

Xerrada sobre l’ecologia emocional

 Sala Blava, Escola Pia d'Olot (20:00)


Dimecres passat, l’Esther Macias va fer-nos una xerrada sobre l’ecologia emocional, què és i que treballa, amb l’objectiu de proposar-nos un projecte formatiu per tal que els pares i mares coneguem aquesta disciplina i puguem aplicar-la a casa donant continuïtat al que ja el curs passat van començar a treballar amb els nostres fills i filles.
A l’acabar la sessió, l’Esther va presentar-nos tres propostes formatives, que quan tinguem la informació completa, us detallarem, per tal que des de l’AMPA i en col·laboració de tots els pares i mares de l’escola que hi estiguin interessats, es pugui dur a terme aquest projecte.
La sessió va venir acompanyada de diferents dinàmiques per exemplificar i treballar la part més teòrica. I la sorpresa al final de tot, de la col·laboració de dos alumnes de secundària que ens van cantar la cançó “compta amb mi” de Txarango.

A continuació us deixem  el material que ens va facilitar per introduir l’ecologia emocional, així com un relat per entendre  al premissa “penso, sento i actuo”. Quan pensem i desitgem una cosa, no serveix de res i no passem a l’acció...Què és i què pretén l’ECOLOGIA EMOCIONAL

“L’ecologia emocional és l’art de transformar i dirigir la nostra energia de forma creativa i amorosa de manera que ens serveixi per ser millors persones, augmentar la qualitat de les nostres relacions i respectar i cuidar el món on vivim”  -Jaume Soler & Mercè Conangla.Proposem una EDUCACIÓ que promogui

CONSICIÈNCIA ECOSISTÈMICA: “El que sentim per dins, ho acabem plasmant a fora”.

PSICOECOEFECTIVITAT: comprensió del fet que el món afectiu està en constat equilibri dinàmic.

TRANSFORMACIÓ: una nova forma d’entendre les relacions amb un mateix, amb els altres i amb el món.

ESPAIS PROTEGITS: experiències emocionals que propicien que cada persona pugui desenvolupar els seus talents personals.

VALORS: flexibilitat; sostenibilitat; gestió emocionalment intel·ligent, ecològica i ètic; responsabilitat; respecte; honestedat; senzillesa; excel·lència; creativitat; consciència ecosistèmica: coherència i servei a la societat.

En definitiva, una educació QUE FOMENTI L’ART DE VIURE des de la voluntat de crear i l’acció, que cuidi la vida i creï espais d’auto coneixement i coneixement del món.Objectius per a la nostra Comunitat Educativa:

·         Millorar l’ètica i la capacitat de gestionar ecològicament les emocions de totes les persones que componen la COMUNITAT EDUCATIVA.

·         Elaborar un programa personalitzat pa la mida de les necessitats de la nostra comunitat educativa.

·         Construir un ecosistema que promogui el creixement i desenvolupament de les persones fomentat la comunicació, la creativitat, la proactivitat i la responsabilitat 100%

·         Millorar el coneixement d’un mateix com a base per al canvi individual i de l’ecosistema educatiu.

·         Crear conjuntament espais de confiança que permetin millors respostes davant les situacions d’incertesa.

·         Desenvolupar el sentit de ser part d’un tot en l’àmbit educatiu.

·         Aconseguir conductes que ajudin a créixer i a avançar en l’assoliment dels objectius compartits.

·         Promoure el compromís ètic i emocional de totes les persones que integren el programa.

... a més LLEGIU : Reflexió pels pares

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada